Tak for 2018 – vi ses i 2019

Så er 2018 blevet ”sidste år” og 2019 ”i år”. Som ved ethvert årsskifte, er det et godt tidspunkt at kigge lidt tilbage, samle lidt op, sortere mellem godt og skidt og se lidt frem mod det kommende år.

2018 har - for både Contea og mig personligt - været et år præget af store følelser og oplevelser.

I Contea gruppen oplever vi hver dag, at det er en god og langtidsholdbar forretningsmodel at sætte branchens dygtigste medarbejdere til at yde branchens mest kompetente kundeservice. Det er uden tvivl derfor, vi i det forløbne år har tilført forretningen nye kunder som aldrig før, samtidig med, at vi har formået at fastholde vores bestående kunder. Vores nysalg har været enestående, det viser at vi gør det rigtige, og jeg ser ingen grund til, at det ikke skulle fortsætte i 2019.

For at sikre, at næste år bliver ligeså godt som sidste år, arbejder vi i Contea hele tiden på at forny os selv; ”at gøre fremgang til fremskridt” som Dronningen sagde i sin nytårstale.
 
På det helt umiddelbare og synlige plan, begynder vi året med at introducere en helt ny visuel identitet, med blandt andet ny hjemmeside og nyt logo. Men som enhver god bog, indeholder Contea mere end et flot omslag. Derfor arbejder vi hele tiden hårdt på at forny os selv, og finde frem til Contea måden 2,0. Vi kigger konstant kritisk og innovativt på os selv og vores metoder, for kun på den måde kan vi sikre positionen som mægleren med den dybeste indsigt i kundernes ønsker, behov og krav.

Der var en sætning mere i Dronningens tale, som indrammede 2018 for mig:

”Mange oplever, at tempoet øges i dagligdagen, også mere end alle kan klare. Der er så meget, man skal nå, både på arbejdspladsen og i fritiden - måske vi skaber nogle af kravene selv. Vi vil jo så gerne have det hele med – helst på én gang”.

Mon ikke de fleste, der arbejder i en vækstvirksomhed, kan genkende det billede? Det går stærkt, og der er en fare for, at man kun kigger ligeud og fremad og ikke til siderne. Beslutninger koncentreres på få, travle hænder, der ender som flaskehalse, og det selv om der faktisk er kompetente og dygtige ledere og medarbejdere, der både kan og vil byde ind.
Det har vi også set tendenser til i Contea, og derfor er det en stor glæde for os, ved årsskiftet, at kunne udvide ejerkredsen med tre af vores dygtige unge mæglere således, at vi fremadrettet vil være syv partnere i virksomheden.

Når vi i Contea vil være mægleren med den dybeste indsigt i kundernes ønsker, behov og krav, er vi også nødt til at kunne følge med kunderne, også når de bevæger sig ud over landets grænser. Det sikrer vores samarbejde med Howden One og WBN netværkene, og ikke mindst RKH Speciality, at vi kan.

Sagt lige ud, så gør disse samarbejder, at vi i dag kan løfte alle opgaver og alle kunder, helt på niveau med vores store internationale kolleger og konkurrenter.

Der er således ikke længere nogen undskyldning for ikke at tale og mødes med Contea - uanset hvor i verden man som kunde bevæger sig hen - eller hvilken risiko og branche man er i.

Som erhvervsdrivende med udgangspunkt i Esbjerg, og som medlem af Business Esbjergs Advisory Board, glæder jeg mig rigtig meget til at følge erhvervsudviklingen i byen de kommende år.
Ikke mindst fordi Esbjerg står over for et sandt transatlantisk IT-erhvervseventyr, som følge af etableringen af Havfrue-kablet fra New Jersey til Esbjerg i 2019. Vi har allerede set den første effekt heraf ved, at Facebook har bekræftet opførslen af et stort datacenter ved Esbjerg.

Det bliver også svært at komme udenom Esbjerg og Nordsøen, når det skal besluttes, hvor det giver størst mulig samfundsøkonomisk effekt at placere, hvad der kan blive verdens største havvindmøllepark. Også dette bliver vi meget klogere på i 2019. Så jo – der er fart på erhvervsudviklingen i Esbjerg i disse år.

Jeg vil gerne slutte af i det helt nære, med noget af det, der gør det ekstra sjovt og inspirerende at drive virksomhed.
Vi har igennem mange år været aktive sponsorer for såvel EFB´s superligahold som Esbjerg Energy´s ishockeyhold, og kan igen i år glæde os over, at holdene præsterer og giver god, positiv og betydende omtale af byen.
Som noget nyt er vi også i 2018 gået ind som sponsor for Team Esbjergs håndboldkvinder, som jo også opnår betydelig sportslig succes.
Derudover er vi også stolte over, at vi er Erhvervspartner mod kræft ligesom vi sponsorerer Danske Hospitalsklovne, Knæk Cancer, Team Rynkeby, Cykelnerven m.fl.

Som vores Dronning så rigtigt sagde: ”Det vigtige er ikke, hvordan du ser ud eller hvad du har opnået. Men hvem du er, og hvordan du er overfor andre …”

Og med disse kloge ord, vil jeg gerne ønske alle kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og venner af huset et rigtig godt, succesfyldt og fremgangsrigt 2019.
Lars Steen Nielsen
Group CEO, partner