Facts and Figures

 

Cyberkriminalitet er relativt nyt, hvilket må være grunden til, at der stadig er mange bestyrelser og virksomheder, som er villige til at tage chancen, spare en cyberforsikring og derved løbe risikoen for selv at stå tilbage med omkostningerne, hvis (når?) en fremmed tiltvinger sig adgang til virksomhedens it-systemer og data.

Vi har samlet en række undersøgelser fra nogle af de toneangivende aktører indenfor cybercrime, der alle viser, at cybercrime er en realitet, vi alle må forholde os til.

 

 

kmd-logo 0          

IT og Softwarevirksomhed

KMD tager i rapporten ”Informationssikkerhed i store danske virksomheder - Trusler, sikkerhedshændelser & forsvar” temperaturen på informationssikkerheden i de større danske virksomheder. Undersøgelsen viser blandt andet, at 41 procent af de danske virksomheder har været ramt af succesfulde cyberangreb i det seneste år.

Læs undersøgelsen her

 

 

Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste

2016 startede med, at Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste udsendte en rapport, der fastslog, at "truslen fra IT-spionage og -kriminalitet mod danske myndigheder og private virksomheder er 'meget høj'". "Meget høj" er det højeste trusselsniveau på skalaen og betyder i efterretningssprog, at det er noget, man er helt sikre på sker.

Læs rapporten her.

 Revisions- og rådgivningsvirksomheden PWC

Revisions- og rådgivningsvirksomheden PWC har udarbejdet en analyse på baggrund af besvarelser fra mere end 9.700 IT-, sikkerheds- og virksomhedsledere. Analysen påviser blandt andet, at det samlede antal observerede hackerangreb i 2014 er steget med 48 % sammenlignet med 2013.

Læs hovedkonklusionerne fra rapporten "Managing cyber risks in an interconnected world – Key findings from The Global State of Information Secrurity Survey 2015":
Læs rapporten her

 

Brancheforeningen Dansk IT

Brancheforeningen Dansk IT har i en undersøgelse spurgt IT- og sikkerhedschefer om "IT-sikkerhed i danske virksomheder". 76 procent svarer, at de forventer flere cyberangreb i det kommende år.

Læs undersøgelsen "It-sikkerhed i danske virksomheder" her.