NYHED! Contea bliver en del af North – nyt unikt rådgivningshus
Udlandsrejse — 28. maj 2019

Medarbejdere der rejser i virksomhedens tjeneste skal beskyttes

Når en virksomhed sender en medarbejder på udlandsrejse, udsætter man samtidig medarbejderen for forskellige lokale risici. Hvad enten det er fra interne konflikter og uroligheder eller sociale ubalancer, så kan du som arbejdsgiver imødegå det på flere måder.

Som arbejdsgiver er du nødt til at forholde dig til forøgede omkostninger og risici, når dine medarbejdere rejser udenlands i virksomhedens tjeneste. Lande der i dag betragtes som sikre, kan være ramt af politisk ustabilitet eller interne uroligheder i morgen. Dermed kan der akut opstå behov for at indføre sikkerhedstiltag for medarbejderne i det pågældende land. Eller i værste fald, at medarbejderne evakueres hurtigst muligt.

Forsikring tilpasset den enkelte virksomhed

Der findes forsikringsløsninger, der kan imødegå akut opståede sikkerhedsbehov. Løsninger, der kan tilpasses den enkelte virksomheds behov, og blandt andet kan indeholde forebyggelse, omkostningsdækning og egentlig crisis Management rådgivning. Det er ikke en forsikring, der er tænkt som afløser for virksomhedens kidnap and ransom forsikring, men som supplement i andre situationer end kidnapning.

Medarbejderen er udsat for mange forskellige lokale risici

Udover sproglige og kulturelle forskelle er forretningsrejsende og udstationerede medarbejdere nødt til at tilpasse sig til en lang række lokale forhold i de lande, de opholder sig i. Afhængigt af hvor medarbejderne opholder sig, kan de blive udsat for trusler, blive tilbageholdt uretmæssigt eller ganske enkelt forsvinde. Ikke sjældent vil de lokale myndigheder ikke være i stand til at hjælpe.

Har du spørgsmål til denne information? Så er du meget velkommen til at kontakte din forsikringsmægler i Contea.

Søren Langerhuus
Forsikringsmægler og partner
sla@contea.dk