NYHED! Contea bliver en del af North – nyt unikt rådgivningshus
27. maj 2021

COVID-19 arbejdsskader skaber travlhed

COVID-19 har berørt mange, og for vores skadeafdeling har det direkte betydet en fordobling i antallet af anmeldte arbejdsskader i Q1 2021 i forhold til samme kvartal i 2020.
 
Karin Hornbøll, Skadechef i Contea: ”Der er selvsagt mange ansatte i de selvforsikrede offentlige instanser som kommuner og amter, der har været udsat for COVID-19 smitte. Vi har registreret mennesker ansat i sundhedsvæsenet, på plejehjem og skoler, men også mennesker indenfor transport, kultur og almene boliger. Pt er arbejdsskaderne udelukkende registreret, da der endnu ikke er foretaget nogle vurderinger. Det afventer forskning på følgerne af COVID-19, og arbejdet ligger derfor i bero og påbegyndes tidligst til sommer. De fleste har heldigvis oplevet forbigående gener, men fakta er, at vi ikke ved, hvordan det ender”.

Per 17. maj 2021 har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) modtaget 7.388 anmeldelser om arbejdsskader relateret til COVID-19. Fordelingen på køn viser, at 74,4% heraf er kvinder, mens branchefordelingen kan ses i grafikken.

Alle tal kan findes her. 

Vil du vide mere? 

Har du spørgsmål til denne information eller har brug for hjælp til at sikre jer bedst muligt, er du meget velkommen til at kontakte din forsikringsmægler.

Medarbejdere
Karin
Karin Hornbøll