Cyberkriminalitet og hvordan man sikrer sig mod følgerne af det

 

I denne del af vores hjemmeside har vi samlet en række relevante informationer om cyberkriminalitet og hvordan man sikrer sig mod følgerne af det.

Alt for mange bestyrelser og virksomheder lukker øjnene og håber, at lige præcis deres virksomhed er heldig og styrer udenom cyberkriminalitet. Men det gør den nok ikke. For som Misha Glenny, forfatter til flere bøger om cyberkriminalitet, siger: ”Der findes to slags virksomheder. Dem der ved, de er blevet hacket, og dem, der endnu ikke ved det”.

Bestyrelse og ledelse er nødt til at erkende, at de virksomheder, de har fået ansvar for, ikke er 100 procent sikre og aldrig vil blive det. Alle virksomheder, private eller offentlige, risikerer tab som følge af datakriminalitet.

Og derfor bør alle virksomheder som minimum få gennemgået deres risikoprofil og få afdækket, om det er aktuelt at tegne cyberforsikring. Følgerne af et angreb kan være uoverskuelige. Som bestyrelse bør man derfor være sig sit ansvar bevidst, og overveje at tænke cyberforsikring ind i sin forsikringsportefølje.

Kig rundt på siden og tøv ikke med at kontakte os, hvis der er nogle spørgsmål.

Lars Steen Nielsen, Group CEO, Contea